METAL NASIL BOYANIR? DEMİRİ HANGİ BOYA TUTAR?

METAL NASIL BOYANIR? DEMİRİ HANGİ BOYA TUTAR?

Metal boyamada basit bir işten, profesyonel kullanıma kadar bir çok boyayı kullanabilirsiniz. Burada kullanım yerine ve amaca göre uygun boyayı seçmenize yardımcı olacak seçenekleri sıralayacağız.


SELÜLOZİK BOYALAR


Sanayi tipi boyadır. Her yerde bulabileceğiniz bir boya türü değildir. Hızlı kurur ve çok dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Yüksek ısıya dayanabilir. Acil boyanması gereken yerlerde veya hızlı kurumaya ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir. Kokusu ağırdır. İç mekanda, evde pek tercih edilmez. Fiyatları diğer boyalardan biraz daha pahalıdır. Selülozik tiner ile inceltilir.



SENTETİK BOYALAR (YAĞLI BOYALAR)


En çok tercih edilen boya türüdür. Ekonomiktir. Yaklaşık 4-5 saatte kurumaya başlar. Boyanacak alanın altına önce sentetik antipas ve/veya sentetik astar kullanılırsa daha verimli olur. Astar-antipas ve boyası bir arada olanları da tercih edebilirsiniz. Sentetik tiner ile inceltilir.




SU BAZLI BOYALAR


Su bazlı metal boyaları hızlı kurur. En önemli özelliği koku yapmamasıdır. Bu yüzden iç mekanda rahatlıkla kullanılabilir. Su bazlı duvar boyalarını bile doğal gaz borusu gibi metal boruları boyamada rahatlıkla kullanabilirsiniz.




SPREY BOYALAR


Ufak alanlarda tercih edilebilir. Tiner ve fırça gibi ekstralar gerektirmeğinden acil işlerde veya ufak metal parçalarda ekonomik bir çözümdür. 400 ml. bir sprey boya ile yaklaşık 1,5 ile 2,5 m² alan boyanabilir. Çok dayanıklı olmasa da boyanın özelliğine göre birkaç yıl kalıcıdır. İç ve dış mekan da kullanabilen türleri ve ısıya dayanıklı olanları mevcuttur. Sentetik, selülozik, akrilik gibi türleri vardır. Sentetik, modifiye akrilik ve selülozik olanları daha dayanıklıdır.

Yorumunuzu bırakınız