TAVAN BOYASI NASIL YAPILIR? TAVANI BOYAMAK

TAVAN BOYASI NASIL YAPILIR? TAVANI BOYAMAK

Hazırlık: Boyanızı rahatça kullanabileceğiniz, rulonun sığacağı büyüklükte boş bir kovaya ihtiyacınız kadar koyun. Tavan boyanızı üzerinde yazan oranda su ile inceltip iyice karıştırın.


Kıvamı zeytinyağı kıvamında olmalı.1 kg boya tek kat yaklaşık 5-7 metrekare, 1 lt boya ise yaklaşık 8-12 metrekare boyar.


Boyanızı sulandırdıktan sonra boya ızgarasını çengellerinden kovanın kenarına asın.


Tavanınızda tamir gerektirecek yerler var ise kazıyarak sağlam olmayan yüzeyleri iyice dökün.


Su bazlı tamir macunu, alçı, ya da mastik gibi tamir malzemeleriyle onarımınızı yapın. Kuruduktan sonra boyanıza başlayabilirsiniz.


Uygulama: Rulonuzu boyanın içine tam daldırmadan boya üzerinde çevirin veya ruloyu boyanıza batırdıktan sonra boya ızgarası üzerinde de birkaç defa rulonun damlatmaması için çevirin. Sonra yavaş hareketlerle boyanızı yapmaya başlayın.


Boyanızı en az iki kat uygulayın ve ikinci katı daha az inceltin. Katlar arasında yaklaşık 2 saat bekleyin. Uzun tüylü plastik boya rulosu tercih edin


Tavan boyası genellikle 3,5kg, 10kg ve 17,5 olarak satılır. 3,5kg. ile yaklaşık 8-10 m² lik 2 oda çift kat, 10kg.tavan boyası ile yaklaşık 25m² lik bir salon ve 1 küçük oda çift kat, 17,5 kg.lık bir tavan boyası ile yaklaşık 100m² lik bir evin tavanları çift kat boyanabilir.

Yorumunuzu bırakınız