Mobilya Nasıl Boyanır, Mobilya rengi nasıl değiştirilir.

Mobilya Nasıl Boyanır, Mobilya rengi nasıl değiştirilir.

Eski göründüğü ya da artık sürekli göz önünde olduğu için kurtulmak istediğiniz mobilyalarınızı boyayarak onları yeniden baş tacı haline getirebilirsiniz. Zımparası, astarı derken bu iş gözünüzde büyüyebilir ancak bir kez deneyim kazandıktan sonra da gördüğünüz her eski hatta belki yeni mobilyaya el atmak isteyebilirsiniz. Mobilya rengi değiştirirken mobilyanızın malzemesine uygun boyama adımlarını takip etmeniz önemlidir. Bazı mobilyalar çok çabuk boyanabilecekken bazıları sizi biraz daha uğraştırabilir.

Mobilyanın çekmece benzeri çıkabilir parçaları çıkarılır.

Mobilya nemli ve hafif sabunlu bir bezle iyice temizlenip kurulanır.

Etrafın kirlenmemesi için mobilya büyük bir naylon üzerine koyulur.

Sprey / püskürtme boya kullanılacaksa açık havada çalışılmalıdır. Diğer boya türlerinde, boyanın koku yapma ihtimali varsa havalandırabileceğiniz bir oda seçmelisiniz.

Parlak yüzeyli, cilalı, yağlı boya ile daha önceden boyanmış veya kaplama bir mobilya ise önce zımpara yapılır. Cila kalınlığına göre zımpara numarası küçülecektir. Yüzey matlaşana dek zımpara yapılır. Eğer elinizdeki cilasız, ham bir ahşap ise zımparaya sadece yüzeyi biraz düzeltmek için ihtiyaç olur.

Zımparanın ardından tekrar mobilyanın tozu alınır, temizlenir.

Mobilyaya astar uygulanır.

Astar kuruduktan sonra ince bir zımpara yapılır ve toz temizlenir.

Astarın üzerine iki kat (gerekiyorsa daha fazla) istenilen renkteki boya sürülür. (Her boya sonrası diğer kata geçmeden boyanın kurumuş olması önemlidir.)

Boyanın uzun ömürlü, pürüzsüz olması ve kolay temizlenmesi için boya kuruduktan sonra mobilya verniklenir

Yorumunuzu bırakınız