PLASTİK BOYA NASIL UYGULANIR?

PLASTİK BOYA NASIL UYGULANIR?

BOYADAN ÖNCE HAZIRLIK


Boyanızı rahatca çalışabileceğiniz geniş bir kovaya aktarın. Boyanızı üzerinde yazan miktarda sulandırın ve iyice karıştırın. (Boya karıştırma çubuğu ya da matkap ucuna takılan karıştırıcıları kullanabilirsiniz.) (Boyalar genellikle yüzde 10 ile 30 arasında sulandırılır. Fakat bazı boyalar sulandırılmaz. Ambalajın üzerini okuyun.)


Kapı, pencere kenarlarını ve süpürgeliklerinizi kağıt bant ile bantlayın. Mobilya ve yerlerinizi naylon ile kaplayın. Tamir gerekiyorsa duvarınızı alçı ile ya da su bazlı macunlarla spatula yardımı ile düzeltip kuruduktan sonra ince zımpara (örn.180 no.) ile düzeltin.




PLASTİK BOYANIN UYGULANMASI


Tavanı boyayacaksanız önce tavandan başlayın 1. katı boyayın birkaç saat sonra 2. katı boyayın.


Gerekiyorsa duvara boyanın güzel yapışması ve boya sarfiyatının azalması için sadece 1 kat astar atın. (Binder,Albin vb.)


Fırçanız ile tavan duvar kestirmelerini yapın ve kapı, pencere diplerini ve süpürgelikleri boyayın. Fırçanızı sağlam bir şekilde baş parmağınız bir tarafta diğer dört parmağınız fırçanın diğer tarafında bitişik şekilde tutun. Kağıt bant ile bu bölgeleri ayırmak başka yerlere boya bulaşmasını önleyecektir.


Mümkün olduğunca yavaş ve geniş kestirme yapın. Plastik boyanızı geniş bir kovaya aktardıktan sonra ruloyu boyanın üzerinde yuvarlayarak (ruloyu tamamen daldırmayın) eşit almaya çalışın.


Ya da rulonuzu boyaya batırdıktan sonra boya ızgarasını kovanın kenarına sarkıtarak ızgara üzerinde 1-2 kez döndürün ve boyanın fazlasını atın.


Sadece yukarı ve aşağı hareketlerle çok hızlı yapmadan duvarları boyayın. Birinci katı bu şekilde bitirdikten sonra boyanın üzerindeki tavsiye edilen kuruma süresine göre ya da birkaç saat sonra 2. katı da aynı şekilde yapın.


1 duvarı bitirdikten sonra, boya duvarda kurumadan boş rulo ile duvarınızın üzerinden tekrar geçin. (Bu işlem hataların kapanmasına yardımcı olur. (Tarama))


Boyanız bittikten sonra kağıt bantlarınızı yavaşça çıkartın. Plastik ve su bazlı silinebilir boyaların kuruma süresi birkaç saattir.


Kenarlara bulaşan boyanızı hemen ıslak bez yardımıyla silerseniz iz kalmaz.

Yorumunuzu bırakınız