Simli Boya Nasıl Yapılır ?

Simli Boya Nasıl Yapılır ?

Simli Boya Yapımı İçin Malzemeler:


2.5 kg duvar boyası (dilediğiniz renkte)


3 kutu toz sim (her biri 45 ml)


Simli Boya Yapımı:


Evinizin alalade görünümünden sıkıldıysanız simli boyanın ışıltılı etkisi çok hoşunuza gidecek. Fakat işe koyulmadan önce bu ışıltıyı evinizin hangi alanında kullanacağınıza kara vermeniz gerek. Simli boyayı dilerseniz yatak odanızda makyaj aynanızın etrafını ışıklandırırcasına kullanabilir, dilerseniz salonunuzun en sevdiğiniz köşesini simli boya ile daha da hoş bir hale sokabilirsiniz. Seçim sizin.


Hangi duvarınızı ve odanızı boyayacağınıza karar verdikten sonra kullanmak istediğiniz renkteki duvar boyası ile duvarınızı bir kat boyayın. Böylelikle zemini temiz ve daha pürüzsüz bir hale getirmiş olacaksınız. Bu da simlerin daha iyi görünmesini sağlayacaktır.


Daha sonra boyanın içine toz simleri boşaltın. Toz simleri boya ile karıştırırken simlerin boya içinde daha iyi yayılması için bir miktar su kullanabilirsiniz.


Boya ve sim homojen bir hale geldiğinde simli duvar boyanızı istediğiniz alana uygulayın. Boyanan duvarın simler sayesinde nasıl değiştiğini ve mekana ne kadar farklı bir hava kattığını gördüğünüzde bu işlemi farklı odalarda ve mekanlarda da uygulamak isteyeceksiniz.


Eğer renkli ve daha eğlenceli bir boyama yapmak istiyorsanız farklı renklerdeki duvar boyalarını ve simleri tercih edebilirsiniz. Çocuk odalarının renkli tarzına çok uyacak bu fikir ile bir duvarda birkaç farklı renkte boya ve sim ile harikalar yaratabilirsiniz.


Simli boya yapımını sadece duvarlarınızda değil yıpranmış ve güzelliğini kaybetmiş eski eşyalarınızda da kullanabilirsiniz. Önemli olan hayal gücünüzü kullanmak ve evinizin havasını değiştirebilecek parçaları, alanları seçerek kendi tarzınızı ve beğeninizi yansıtmak.

Yorumunuzu bırakınız